Coronavirus: Update (5)

Beste leden,

Dinsdag 21 april was de dag dat de overheid de teugels van het georganiseerd sporten een beetje kon laten vieren. En ondanks dat K&K een binnensportvereniging is, pakken we deze kans met twee handen en een beetje creativiteit aan. Vanaf 3 mei willen we alle lessen weer opstarten, behalve de lessen voor senioren en ouder & kind; die laatste twee zouden we niet kunnen rijmen met de nog geldende richtlijnen. Dit zal gebeuren op de normale lestijden, maar op een alternatieve buitenlocatie, die iedereen te horen zal krijgen van zijn of haar trainer. In de nieuwsbrief van de club lees je iets meer informatie hierover.

Het samen buiten sporten is wel gebonden aan een aantal regels en voorwaarden:

  • De afstand tussen de trainers en assistenten onderling, en tussen die trainers en alle leden zal altijd minimaal 1,5 meter bedragen.
  • Dit geldt ook voor de afstand tussen de leden, als minimaal een van hen ouder is dan 12.
  • Als je Corona-achtige klachten hebt mag je niet deelnemen (vanzelfsprekend). Als een trainer ziek is gaan we als vereniging op de gewoonlijke manier op zoek naar vervanging; lukt dat niet dan zal de training niet doorgaan.
  • Iedereen komt omgekleed in sportkleren naar de training, en zal thuis weer douchen.
  • Ouders mogen de kinderen afzetten en ophalen, maar niet blijven kijken. Bij voorkeur in de auto wachten.
  • Er kunnen geen buitenstaanders deelnemen aan de lessen. Dit vinden wij onverantwoord omdat we nieuwe mensen niet kennen qua gedrag en gymvaardigheden, wat in combinatie met een vreemde omgeving buiten als te risicovol wordt ingeschat.
  • De trainingen gaan alleen door als het droog is, en het buitenterrein niet gevaarlijk is door eventuele eerdere regenval.
  • De trainers dragen zorg voor het schoonhouden en desinfecteren van de gebruikte materialen.

De lessen zullen natuurlijk niet helemaal vergelijkbaar zijn met de training in de gymzaal; we nemen geen rekstokken, evenwichtsbalken en springtoestellen mee naar buiten. We gaan wel weer samen sporten, lol maken en elkaar zien! Heel veel plezier allemaal.

Stefan Dusee
Verenigingsmanager, voorzitter a.i.