Peuter & Kleuter

Ouder-kindgym

Kinderen van 2 tot 4 jaar kunnen met mama of papa terecht bij ouder-kind gym. De ouder blijft bij de les en doet actief mee. Peuters vinden het leuk om samen met mama of papa te bewegen en zo wordt ook de sociale band versterkt.

Kleutergym

Kinderen van 4 en 5 jaar kunnen terecht bij de kleutergym. Een vereiste is wel dat het kind zindelijk is. Tijdens de kleutergym worden de kinderen op een speelse manier uitgenodigd tot bewegen. Er worden oefeningen en spelletjes gedaan waarbij de grondvormen van bewegen centraal staan zoals; springen, zwaaien, duikelen, gooien, klimmen, balanceren, dansen.

Beweegdiploma

Bij al onze peuter- en kleuterlessen kunnen kinderen in de leeftijd van 2 t/m 5 jaar het beweegdiploma halen bij Kunst & Kracht. Het behalen van een beweegdiploma is nog niet zo vanzelfsprekend, maar ó zo belangrijk voor de motorische, de sociale en de cognitieve ontwikkeling van het jonge kind.
De KNGU (turnbond) heeft twee beweegdiploma’s ontwikkeld. Kunst & Kracht heeft het keurmerk ‘Beweegdiploma’ en de gediplomeerde trainers organiseren éénmaal of tweemaal per jaar een diplomadag. Kinderen die nog net niet toe zijn aan het Nijntje Beweegdiploma 1, kunnen een Guppy of Wuppy diploma halen. Kinderen die nog net niet toe zijn aan het Nijntje Beweegdiploma 2, kunnen een Puppy diploma halen.

Nijntje Beweegdiploma (dutchgymnastics.nl)

Onze lessen

GroepDag TijdLocatie
2 tot 4 jaarWoensdag9:30 – 10:30 uurReeshof Bergelijk
2 tot 4 jaarZaterdag9:00 – 10:00 uurCentrum Oost Batavia
Gemengd 4-6 jaarVrijdag17:00 – 18:00 uurWest de Salto